Nye regler vedr utlendinger i U-18 og U-21

Alt i Norge som ikke dekkes av "Get-ligaen, 1. divisjon og A-landslaget".
Post Reply
sorum
Posts: 279
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Nye regler vedr utlendinger i U-18 og U-21

Post by sorum »

En nyhet er at det nå kreves fem sesonger i aldersbestemte klasser før man går utenom utlendingskvota i Prestasjonsdelen. Tidligere het det tre sesonger i U-16 til U-20.

Men en større endring er det at det kun vil være tillatt med tre utlendinger på matchprotokollen i U-18 Elite og U-21 Elite. Tidligere var det ingen begrensninger. Denne endringen kommer vel fordi vi har sett at Skien Hockey, gjennom Nordic Hockey Academy, har hatt veldig mange utlendinger på laget https://skienishockey.no/nha/ De har stort sett stilt med 8-10 utlendinger.

Men det er laget en overgangsordning slik at utlendingene i Skien ikke må avbryte skolegangen der: -Utenlandske spillere som tidligere har deltatt i seriespill i Norge, dvs har deltatt i mer enn 50% av kampene i den årsklassen vedkommende tilhører sesongen 19/20, og som er under
utdanning i et skoleløp innenfor den videregående skole, unntas regelen inntil skoleløpet er ferdig, eller totalt maks 3 sesonger.

Man kan se på Eliteprospects at mange av spillerne som var med sist sesong fortsetter videre neste sesong med basis i den overgangsordningen. Men for Nordic Hockey Academy kan regelendringen bli en utfordring når disse spillerne er ferdig med videregående. De kan kanskje ha 4-5 utlendinger på hvert av lagene som rullerer til kampene, og de eldste kan spille for seniorlaget i 2. div? Eller de blir nødt til å legge ned hele satsingen?

Post Reply