Norsk Topphockey og GET, og veien videre

Post Reply
DonCherry
Posts: 123
Joined: Wed Feb 26, 2020 5:43 pm

Norsk Topphockey og GET, og veien videre

Post by DonCherry »

Håkan Södergren hoppet av GET i forrige uke med etterlønn i seks måneder uten at det var noen journalister som tok seg bryet verd med å se på omstendighetene rundt utløsningen av en slik sluttavtale og hva han egentlig har gjort i løpet av sine 11 år som daglig ledet for NTH. Gode hockeyjournalister og hockeykommentatorer er mangelvare i Norge. Ofte vil det være slik at det er en sammenheng mellom nivået på en idrett og journalistikken rundt denne. Slik er det for ishockeyen i Norge, og dette henger selvsagt sammen med marked og interesse.

https://twitter.com/BlueDonC/status/1253353545706942468

Litt diskusjon om dette og mer om veien videre for NTH og GET på annen twittertråd.

https://twitter.com/larsidar/status/1253427746727800837

Slasher
Posts: 38
Joined: Wed Feb 26, 2020 5:11 pm

Re: Norsk Topphockey og GET, og veien videre

Post by Slasher »

...spørs om det blir "GET" lengre da. Avtalen utløp etter årets sesong, og det er ikke fremforhandlet noen ny avtale ennå. Skulle vi miste liga-sponsor Get, vil klubbene og forbundet stå i fare for å miste 5 mill årlig, der 3,5 deles mellom klubbene, og resten går til forbundet. Om ikke Get blir med videre håper jeg det blir "Mariannes Heaven on Earth Aurora Chaser Tours / Chasing the Lights Marianne Bergli-Ligaen".

https://www.vg.no/sport/ishockey/i/y32O ... igasponsor

sorum
Posts: 342
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Norsk Topphockey og GET, og veien videre

Post by sorum »

Hvis man sjekker Norsk Topphockey sin hjemmeside ser man at de bare har to samarbeidspartnere, GET og Norsk Tipping. Hvis man ikke klarer å finne en ny ligasponsor som er villig til å betale minst 5 mill hvert år for liganavnet ville jeg gått for følgende:

-Navn for Eliteserien i ishockey bør enkelt og greit være "Hockeyligaen". Da kan det felles nettstedet som NTH etablerer til høsten ha adresse hockeyligaen.no

-NTH forsøker å etablere en "Førstefemmer" med fem ligasponsorer hvor enten alle betaler det samme, minimum 1 mill hver, eller det kan differensieres ut fra hva de er villig til å betale og hva de får igjen. Disse fem må da få eksponering likt hos alle klubber. Det kan være reklame i en droppsirkel, eller en vantreklame eller en drakt/hjelm-reklame.

SHL har fem hovedsponsorer https://www.shl.se/partners De fem har hver sin droppsirkel (Sportbladet, Bauhaus, Norrlands Gull, Coca-Cola og Betsson).

oligark
Posts: 6
Joined: Wed May 06, 2020 8:23 pm

Re: Norsk Topphockey og GET, og veien videre

Post by oligark »

Enig. Skjønner ikke helt poenget med å selge liganavnet, med mindre man får et milliardbeløp. Må være bedre å åpne for flere hovedsponsorerer (slik de har i SHL), og heller gå for et nøytralt navn som Norges EliteLiga (NEL), eller noe i den dur.

Cola
Posts: 14
Joined: Thu Feb 27, 2020 1:01 am

Re: Norsk Topphockey og GET, og veien videre

Post by Cola »


Post Reply