Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Ny svenske er klar. Jesper Ylivainio, forward, kommer fra Boden i Div 1. Har fin statistikk fra Luleå J-18 og J-20. Til sammen 139 poeng på 164 kamper. Har også 10 ungdomslandskamper. Men enda finere tall fra de tre siste sesongene for Boden. 81 poeng på 80 kamper. Snittet på 1,0 kan sammenlignes med Gustaf Berling (MS og VIF) som har et snitt på 0,83 over fem sesonger i Div 1. Men for Ylivainio må det tas med at han prøvde seg i Allsvenskan med Mora sist sesong. Det ble med bare 17 kamper og et poeng før han ble fristilt før jul. Han endte opp i Boden igjen.

Narvik håper de har funnet en erstatter for Wayde Murphy. Det skal vel en hel del til? Men det er naturlig for Narvik å hente spillere fra Nord-Sverige eller Finland. Også fordi de etter bare to år kan bli norske statsborgere. Slik hele sju andre fra Narvik Hockey har blitt gjennom årene. En måte for Narvik å bygge lag, men ikke bra for norsk hockey generelt. Samtidig skal vi huske at Narvik har vært flinke til å hente unge norske spillere.

Stats for Ylivainio https://www.eliteprospects.com/player/1 ... -ylivainio En fhv liten spiller, som ble presentert slik i Mora: -Det är en spelare med en ettrig spelstil och som spelar mer fysiskt än vad många i hans storlek gör annars,

PS! Narvik skal ha inn tre spillere til. En utenlandsk back, en utenlandsk forward og en norsk forward. Connor Hurley er fortsatt aktuell for en retur etter en bra første sesong i Norge.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Henry Acres, suksesstrener sist sesong, har trukket seg fra jobben som sportslig manager og hjelpetrener på A-laget (hvor Mikael Kvarnström, tidligere i Lillehammer er hovedtrener). Familiære årsaker hjemme i Sverige, forbundet til et sykt barn og et barn med behov for ekstra oppfølging, gjør at han ikke finner det mulig å å fortsette i Narvik. Klubben jobber nå med hans erstatter som også er ment å jobbe med U-18 laget som skal spille i landsomfattende serie.

Vedr nye spillere røper Acres i et siste intervju med Fremover at man har noe å glede seg til: -– Den neste importsigneringen til klubben kommer til å være imponerende. Det er en spiller med fart, ferdigheter og potensiale til å bli en av toppscorerne i serien, sier Acres, uten å ville avsløre verken navn eller nasjonalitet.

Daglig leder Terje Ferhagen sier videre: -– Vi er veldig nær ved å kunne gå ut med ei ny signering av en utenlandsk forward. Det kan skje om ikke lang tid. Når det gjelder utenlandsk back, så jobber vi med det. Her er utfordringen pris. Det er dyrt det vi har sjekket ut, sier han.

– Hva med en norsk forward?

– Det er kanskje ikke det vanskeligste å hente, og foreløpig ligger det litt på is.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Dante Salituro er Narviks nye canadiske stjernespiller. Ser lovende ut denne karen. Kan bli en hit i norsk hockey. https://www.eliteprospects.com/player/1 ... e-salituro

Navn: Dante Salituro
Født: 15.november 1996
Fødested: North York, Ontario, Canada
Høyde: 173 centimeter
Posisjon: Forward (høyre ving/center)
Tidligere klubber: Don Mills Flyers, Ottawa 67s, Cleveland Monsters, Cincinnati Cyklones, Norfolk Admirals, London Knights, Iowa Wild, Allen Americans, SaiPa Liiga, som er finsk toppliga, Indy Fuel, Worcester Railers, Rapid City Rush

– Hvor raskt kan dere få spilleren til Narvik?

– Så fort som mulig. Nå skal vi bare bestille flybilletter. Vi håper at han kan reise allerede i løpet av denne uken, slik at han blir klar til treningskampene mot Lillehammer (18. og 19.september).

– Men han må i karantene?

– Ja, ti dager. Derfor haster det.

Takker supporterne
Leder Terje Feragen sier dette er en gledens dag.

– Nå er alt klart. Dante er hentet for å være vår stjernesignering. Vi har jobbet lenge med denne spilleren, sier Feragen og fortsetter:
– Dette koster. Uten våre fantastiske støttespillere hadde ikke dette vært mulig økonomisk. Supporterne har vært en betydelig bidragsyter til at vi kom i mål.

Feragen har tro på at Salituro er så god at de samme supporterne skal juble når canadieren begynner å sette inn scoringer.
– Dette blir supporternes spiller, sier han.

Kjell-Ivar Berg er leder av Ørneskriket, supporterklubben i Narvik.

Berg er veldig glad for at supporterne har kunnet bidra.

– Vi sa at klubben kunne bruke pengene som de ønsket, men ikke på vaffeljern. De har valgt å hente en spiller. Det er bra, sier han.

Fremover vet at det ikke er ikke tusenlapper de trofaste Arctic Eagles-tilhengerne har hjulpet til med, men flere titusener.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Rasmus Lindström må legge opp pga en alvorlig kneskade. Finnen, som også fikk norsk statsborgerskap i fjor, ser allikevel for seg en rolle i klubben. Han er også lærer og trener for ishockey på Narvik VGS.

Narvik har nå åtte backer og 12 forwards. Har en ledig plass på kvota.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Narvik tapte fredagens treningskamp 5-3 borte mot Kiruna. Nykommer Jesper Ylivainio ble skadet. Uvisst hvor lenge han blir borte. Samuel Åström og Erik Harr var ikke med til Kiruna pga skader.

I Narvik satt en annen nykommer, Dante Salituro, i karantene. Han bli klar for treninger torsdag 17. sept.

McKullen Astill, fra Stavanger, er på 4-ukers prøvespill https://www.eliteprospects.com/player/1 ... len-astill

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Siste utlending inn er den rutinerte finske backen Konsta Mäkinen. Har bl.a. over 300 kamper i Liiga. Har også U-18 og U-20 VM for Finland. Da har du talent! Kommer senest fra Sønderjyske i Danmark https://www.eliteprospects.com/player/2 ... ta-makinen

Med Mäkinen inn har nå Narvik ni backer og 12 forwards (alle de åtte andre backene har vært involvert i treningskampene).

Forwarden McKullen Astill, fra Stavanger, er fortsatt på prøvespill https://www.eliteprospects.com/player/1 ... len-astill
Fra Fremover: -– Her vil klubben ta en rask avgjørelse, sier Feragen og legger til at det kan hende at en norsk spiller til vil komme inn.

Akkurat nå har Narvik sju utlendinger. Det betyr at en av utlendingene må hvile i kamp. Det håper Narvik vil endre seg raskt.
– Vi jobber for at Marcus Nordlund skal bli norsk. Det har vi gjort ei tid, påpeker klubblederen.

PS! Petter Grønstad sistemann inn ??

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

McKullen Astill og Petter Grønstad er de to siste inn u troppen. Da er det ikke mer penger igjen på spillerbudsjettet.

Laget har da to målvakter, ni backer og 14 forwards. Pr i dag er det sju spillere på kvota, men Marcus Nordlund blir snart norsk.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Robin Söderkvist er hentet inn nå denne uka. I fjor var han assist-C hos SHL-laget Oskarshamn. Ingen stor poenggjører på dette øverste nivået. Men har masse erfaring selv om han bare er 26 år. https://www.eliteprospects.com/player/4 ... soderqvist

Til Fremover sier klubben: Söderqvist er syvende utenlandske spiller, såkalt ITC. Det betyr at en utenomnorsk må hvile til hver kamp.
– Ja, det stemmer. Det blir konkurranse om plassene, skyter leder Feragen inn.
Narvik hockey vil foreløpig ikke foreta seg noe med klubbens utenlandskvote. Men, som Feragen antyder.
- Hva som skjer fremover vet vi ikke. Vi kommer til å gjøre nye vurderinger nærmere jul.

Det ser ganske innlysende ut at det blir Jesper Ylivainio som må sitte på tribunen ( til han ikke gidder lenger og sier opp kontrakten? ) Det er bare tullete det daglig leder Feragen sier om at det blir konkurranse om plassene. Realiteten i Narvik er at Fröberg er førstekeeper, og kan ikke settes på tribunen. Backene Leman og Mäkinen er to av fem backer som spiller klart mest, og det er ingen grunn til at noen av dem heller er på tribunen. Så det et er fire forwards som "kjemper" om tre plasser. Dette ender nok opp med at en forsvinner. Det blir Ylivainio.

Det er ikke flere svensker eller finner å fornorske i klubben nå, etter at Niskakangas og Partanene som ble norske i fjor nå er i andre klubber. Så det de kan gjøre er på bytte ut ulendinger med bedre utlendinger... eller å ha en for mye i troppen med den risiko for misnøye og usikkerhet som kan spre seg blant de spillerne som føler at plassen på laget er truet.

shadwell
Posts: 38
Joined: Wed Feb 26, 2020 9:16 pm

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by shadwell »

Backen Jørgen Eide Engstrøm er "utlånt" til Haugesund, i utgangspunktet ut sesongen. Debuterte forrige helg (mot Nidaros).

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Narvik låner en spennende spiller fra Skellefteå. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen skal spille for Narvik til 31.12. Sitter i karantene nå, og får ikke med seg de tre kampene Narvik har denne uka. Totalt blir det ni kamper på han, hvis ikke avtalen forlenges.

https://www.skellefteaaik.se/artikel/yd ... o-lanas-ut

Pappalardo har spilt tre SHL-kamper i høst, hvor han har hatt 3-4 min istid i hver av dem. En spiller som trolig ville vært på VM-laget til U-20.

https://www.eliteprospects.com/player/3 ... ulbrandsen

Utlånet henger også sammen med at J20 og J18 toppserier er stoppet frem til minst 31.12. F.eks har Philip Granath gått til Div 1 klubben Hanhals.

User avatar
johnpx
Posts: 463
Joined: Fri Feb 28, 2020 4:22 pm

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by johnpx »

Jevlig spennende og se va Pappalardo kan göre i ligaen.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Markus Hermanstad er ferdig i Narvik.

«Narvik Hockey og Markus Hermanstad er blitt enige om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning, dette som følge av lite spilletid. Hermanstad står nå fritt til å gå til ny klubb. Narvik Hockey ønsker Markus lykke til videre.»

– Det er synd at det ble sånn. Men slik er hockey, sier spilleren som føler at han ikke fikk vist det han er god for i Narvik-trøya.

Hermanstad hadde ønsket at det skulle fungere, både for han selv om laget. Det har det ikke gjort.

– Det er nok to parter i denne saken. Jeg har nok også min del av skylden for at det ikke fungerte, sier han uten å gå nærmere inn på hva det gjelder.

Den unge forwarden som hadde håpet på en mer sentral rolle i laget, forlater Narvik omgående.

– Jeg drar til Oslo i dag. Nå skal jeg finne meg ny klubb, sier han og fortsetter:

– Jeg har agent som jobber for meg. Det er interesse fra andre klubber, sier han uten å gå inn på navn.

– Mest sannsynlig havner jeg i en konkurrent til Narvik.
------------------------

Konkurrent til Narvik. Grüner er mest nærliggende. De har fire forwards ute med skader.

Hermanstad https://www.eliteprospects.com/player/3 ... hermanstad

Matthews34
Posts: 40
Joined: Wed Feb 26, 2020 8:09 pm

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by Matthews34 »

Blir spennende å se hva Hermanstad kan få til i (sannsynligvis) Gruner. Hadde troen på han før sesongen.

User avatar
johnpx
Posts: 463
Joined: Fri Feb 28, 2020 4:22 pm

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by johnpx »

Han fikk ut overraskende lite i Narvik.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Narvik fortsetter å hente spillere. Denne gangen henter de en finne som har vanvittig fine statistikker fra Liiga, dvs 335 poeng på 493 kamper i den øverste finske ligaen.

Men Janne Laakkonen har rukket å bli 38 år, og de siste sesongene har han tilbragt i Kazakhstan, Hviterussland, Frankrike, Polen, England og Østerrike. Fortsatt fine statistikker fra ligaer vi ikke kjenner særlig godt. Men dette kan fort være den beste spilleren Narvik har hatt disse 1,5 første sesongene dems i Eliteserien.

https://www.eliteprospects.com/player/5 ... -laakkonen

Med Laakkonen på plass (spiller ikke mot Frisk i helga) har Narvik åtte utlendinger.

--– Vi henter inn Janne Laakkonen, som etter at alpeligaen ble koronastengt har vært hjemme i Finland, sier leder Terje Feragen i Narvik hockey.
Feragen påpeker at Laakkonen ikke er ei tilfeldig henting.
– Vi har snakket med våre spillere, som etterlyser erfaring. Nå får de en veldig rutinert spiller inn, som ikke bare kan levere på isen. Han skal være veldig bra i garderoben også. En ledertype, sier Feragen.

Målet er at den rutinerte finnen skal hjelpe til slik at spillerne får tilbake selvtillit, og bidra til at tapstrenden skal snu. Janne Laakkonen er ikke ukjent for hjelpetrener Joni Puurula.
– Puurula kjenner ham veldig godt, og det er gode tilbakemeldinger på spilleren, sier Feragen.

Den dagen Laakkonen blir klar vil Narvik hockey ha åtte spillere i stallen på utenlandsk kvote, om ikke noen forlater i løpet av kort tid. – Det betyr at to må stå over, Feragen?

– Ja, det betyr konkurranse om plassene blant våre utenlandske spillere. Det kommer mange kamper, minner han om.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Tan Hellerød er ferdig i Narvik. Han er tilbake i moderklubben Lørenskog.

Narvik låner inn backen Mads Hanneborg. Moderklubb Lørenskog, men har vært i Sverige de siste fem årene. Sist i Karlskrona https://www.eliteprospects.com/player/3 ... -hanneborg

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Nytt fra Narvik:

-Backen Tine Klofutar har en skade i hånda og må kanskje opereres. Har reist hjem til Slovenia. Kommer ikke tilbake til Narvik. Han gikk utenom kvota etter mer enn 3 sesonger som junior i Norge.
-Keeper Herman Jensen kommer tilbake fra Trondheim hvor han ikke fikk istid. Blir 3. keeper.
-Jesper Ylivainio, en av 8 utlendinger, har ikke spilt kamper siden 24. november grunnet sykdom
-Janne Laakkonen, den nye 38-årige finnen, har sittet i karantene men skulle være klar til mandagens kamp mot MS som Narvik vant 4-0. Men han var ikke med. Uvisst hvorfor.
-Narvik spiller to kamper borte mot Oilers i romjula.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Narvik fortsetter å knytte til seg unge spennende norske spillere. Fra Luleå J-20 kommer William Hedlund. Han er sønn av Stefan Hedlund som spilte for Lørenskog og Comet fra 2001 til 2007, og som nå er Head Coach i Skellefteå. Tror ikke William har spilt i Norge, men han har norsk pass. Har også spilt to sesonger i Sveits da faren trente EV Zug der nede. William er fhv storvokst, 189 cm. Fikk 6 minutter mot VIF, og virket litt "bortkommen" og forsiktig. Kan skyldes to måneder uten kamper i Sverige da all juniorhockey er stanset.

Stats https://www.eliteprospects.com/player/5 ... am-hedlund

https://www.luleahockey.se/lag/1a71-fe5 ... am-hedlund

24 skåringer i Sveits U-17 sesongen 18/19, noen av dem her https://www.youtube.com/watch?v=iO0uEUTfb_o

User avatar
johnpx
Posts: 463
Joined: Fri Feb 28, 2020 4:22 pm

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by johnpx »

Artig att Narvik plukker opp disse intressant unge norske.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Tidenes road-trip i norsk ishockey.

Nå venter syv bortekamper på rad. Og fem av disse spilles på en og samme reise

Maratonturen innledes onsdag 13. januar. Billett hjem til Narvik er bestilt søndag 24. januar.

Kampene
14/1: Grüner-Narvik
16/1: Sparta-Narvik
17/1: Sparta-Narvik
21/1: Vålerenga-Narvik
23/1: Lillehammer-Narvik

Cesilie Markussen trenger noen dager på å komme i mål. Utfordringen ligger ikke i luften, men på bakken.

Koster flesk
– Flybilletter har vi kontroll på. Det har vi klart å få en bra pris. Det som må på plass er hotell, hotell som kan tilby full pensjon – tre måltider hver dag – samt at det helst skal ligge i gåavstand til ishall, der laget kan trene, sier hun.

En maratontur som dette koster flesk. Fremover har selv gjort et regnestykke, basert på noen opplysninger fra Markussen og egne tall. Nesten 25 mann skal være borte i 12 dager.

Flybilletter: Rundt 65.000 kroner
Leie buss og sjåfør, både i Narvik og sørpå: Rundt 50.000 kroner
11 netter – cirka 150 hotellovernattinger med full pensjon: Rundt 225.000 kroner
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28.01.2021 18:30 Stjernehallen Stjernen Elite Narvik
30.01.2021 16:00 Manglerud ishall Manglerud Star Elite Narvik

Fjella
Posts: 172
Joined: Wed Mar 18, 2020 5:52 pm

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by Fjella »

sorum wrote:
Mon Nov 16, 2020 6:45 pm
Narvik låner en spennende spiller fra Skellefteå. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen skal spille for Narvik til 31.12. Sitter i karantene nå, og får ikke med seg de tre kampene Narvik har denne uka. Totalt blir det ni kamper på han, hvis ikke avtalen forlenges.

https://www.skellefteaaik.se/artikel/yd ... o-lanas-ut

Pappalardo har spilt tre SHL-kamper i høst, hvor han har hatt 3-4 min istid i hver av dem. En spiller som trolig ville vært på VM-laget til U-20.

https://www.eliteprospects.com/player/3 ... ulbrandsen

Utlånet henger også sammen med at J20 og J18 toppserier er stoppet frem til minst 31.12. F.eks har Philip Granath gått til Div 1 klubben Hanhals.
Gulbrandsen har definitivt teke nivået i ligaen, med 13 kampar står han med 7 poeng. I siste kampen mot Lillehammer skåra han båe måla for Narvik. Han får tillit i klubben, mot Lillehammer fekk han spela 17:40 og har plass i 1. rekkja.

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Jesper Ylivaino er ferdig i Narvik. Sto med 1+6 på 14 kamper. Har vært sykemeldt lenge, og med åtte utlendinger i troppen har det vel vært åpenbart at de måtte kvitte seg med en av dem. Ylivaino svarer ikke på henvendelser fra Fremover. Men det er jo effektiv måte å kvitte seg med en utlending å hente to for mange..

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Narvik henter den unge backen Jens Jøsok Holstad fra Gruner, opprinnelig fra Lørenskog. Har ikke lagt merke til denne spilleren, men ser at han har to sesonger i finsk juniorhockey. I den andre sesongen for Pelicans var han med vinne grunnserien, og ta 3. plass i sluttspillet.

https://www.eliteprospects.com/player/3 ... ok-holstad

sorum
Posts: 913
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Svenske Ludvig Steenberg er ferdig i Narvik og er klar for Sollentuna i Div 1. Ville hjem til kjæreste (som ikke kunne komme på besøk) og familie. Med Steenberg ut har ikke Narvik lenger for mange utlendinger.

Steenberg hadde 28 poeng på totalt 71 kamper for MS og Narvik.

Post Reply