Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Ny svenske er klar. Jesper Ylivainio, forward, kommer fra Boden i Div 1. Har fin statistikk fra Luleå J-18 og J-20. Til sammen 139 poeng på 164 kamper. Har også 10 ungdomslandskamper. Men enda finere tall fra de tre siste sesongene for Boden. 81 poeng på 80 kamper. Snittet på 1,0 kan sammenlignes med Gustaf Berling (MS og VIF) som har et snitt på 0,83 over fem sesonger i Div 1. Men for Ylivainio må det tas med at han prøvde seg i Allsvenskan med Mora sist sesong. Det ble med bare 17 kamper og et poeng før han ble fristilt før jul. Han endte opp i Boden igjen.

Narvik håper de har funnet en erstatter for Wayde Murphy. Det skal vel en hel del til? Men det er naturlig for Narvik å hente spillere fra Nord-Sverige eller Finland. Også fordi de etter bare to år kan bli norske statsborgere. Slik hele sju andre fra Narvik Hockey har blitt gjennom årene. En måte for Narvik å bygge lag, men ikke bra for norsk hockey generelt. Samtidig skal vi huske at Narvik har vært flinke til å hente unge norske spillere.

Stats for Ylivainio https://www.eliteprospects.com/player/1 ... -ylivainio En fhv liten spiller, som ble presentert slik i Mora: -Det är en spelare med en ettrig spelstil och som spelar mer fysiskt än vad många i hans storlek gör annars,

PS! Narvik skal ha inn tre spillere til. En utenlandsk back, en utenlandsk forward og en norsk forward. Connor Hurley er fortsatt aktuell for en retur etter en bra første sesong i Norge.

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Henry Acres, suksesstrener sist sesong, har trukket seg fra jobben som sportslig manager og hjelpetrener på A-laget (hvor Mikael Kvarnström, tidligere i Lillehammer er hovedtrener). Familiære årsaker hjemme i Sverige, forbundet til et sykt barn og et barn med behov for ekstra oppfølging, gjør at han ikke finner det mulig å å fortsette i Narvik. Klubben jobber nå med hans erstatter som også er ment å jobbe med U-18 laget som skal spille i landsomfattende serie.

Vedr nye spillere røper Acres i et siste intervju med Fremover at man har noe å glede seg til: -– Den neste importsigneringen til klubben kommer til å være imponerende. Det er en spiller med fart, ferdigheter og potensiale til å bli en av toppscorerne i serien, sier Acres, uten å ville avsløre verken navn eller nasjonalitet.

Daglig leder Terje Ferhagen sier videre: -– Vi er veldig nær ved å kunne gå ut med ei ny signering av en utenlandsk forward. Det kan skje om ikke lang tid. Når det gjelder utenlandsk back, så jobber vi med det. Her er utfordringen pris. Det er dyrt det vi har sjekket ut, sier han.

– Hva med en norsk forward?

– Det er kanskje ikke det vanskeligste å hente, og foreløpig ligger det litt på is.

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Dante Salituro er Narviks nye canadiske stjernespiller. Ser lovende ut denne karen. Kan bli en hit i norsk hockey. https://www.eliteprospects.com/player/1 ... e-salituro

Navn: Dante Salituro
Født: 15.november 1996
Fødested: North York, Ontario, Canada
Høyde: 173 centimeter
Posisjon: Forward (høyre ving/center)
Tidligere klubber: Don Mills Flyers, Ottawa 67s, Cleveland Monsters, Cincinnati Cyklones, Norfolk Admirals, London Knights, Iowa Wild, Allen Americans, SaiPa Liiga, som er finsk toppliga, Indy Fuel, Worcester Railers, Rapid City Rush

– Hvor raskt kan dere få spilleren til Narvik?

– Så fort som mulig. Nå skal vi bare bestille flybilletter. Vi håper at han kan reise allerede i løpet av denne uken, slik at han blir klar til treningskampene mot Lillehammer (18. og 19.september).

– Men han må i karantene?

– Ja, ti dager. Derfor haster det.

Takker supporterne
Leder Terje Feragen sier dette er en gledens dag.

– Nå er alt klart. Dante er hentet for å være vår stjernesignering. Vi har jobbet lenge med denne spilleren, sier Feragen og fortsetter:
– Dette koster. Uten våre fantastiske støttespillere hadde ikke dette vært mulig økonomisk. Supporterne har vært en betydelig bidragsyter til at vi kom i mål.

Feragen har tro på at Salituro er så god at de samme supporterne skal juble når canadieren begynner å sette inn scoringer.
– Dette blir supporternes spiller, sier han.

Kjell-Ivar Berg er leder av Ørneskriket, supporterklubben i Narvik.

Berg er veldig glad for at supporterne har kunnet bidra.

– Vi sa at klubben kunne bruke pengene som de ønsket, men ikke på vaffeljern. De har valgt å hente en spiller. Det er bra, sier han.

Fremover vet at det ikke er ikke tusenlapper de trofaste Arctic Eagles-tilhengerne har hjulpet til med, men flere titusener.

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Rasmus Lindström må legge opp pga en alvorlig kneskade. Finnen, som også fikk norsk statsborgerskap i fjor, ser allikevel for seg en rolle i klubben. Han er også lærer og trener for ishockey på Narvik VGS.

Narvik har nå åtte backer og 12 forwards. Har en ledig plass på kvota.

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Narvik tapte fredagens treningskamp 5-3 borte mot Kiruna. Nykommer Jesper Ylivainio ble skadet. Uvisst hvor lenge han blir borte. Samuel Åström og Erik Harr var ikke med til Kiruna pga skader.

I Narvik satt en annen nykommer, Dante Salituro, i karantene. Han bli klar for treninger torsdag 17. sept.

McKullen Astill, fra Stavanger, er på 4-ukers prøvespill https://www.eliteprospects.com/player/1 ... len-astill

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Siste utlending inn er den rutinerte finske backen Konsta Mäkinen. Har bl.a. over 300 kamper i Liiga. Har også U-18 og U-20 VM for Finland. Da har du talent! Kommer senest fra Sønderjyske i Danmark https://www.eliteprospects.com/player/2 ... ta-makinen

Med Mäkinen inn har nå Narvik ni backer og 12 forwards (alle de åtte andre backene har vært involvert i treningskampene).

Forwarden McKullen Astill, fra Stavanger, er fortsatt på prøvespill https://www.eliteprospects.com/player/1 ... len-astill
Fra Fremover: -– Her vil klubben ta en rask avgjørelse, sier Feragen og legger til at det kan hende at en norsk spiller til vil komme inn.

Akkurat nå har Narvik sju utlendinger. Det betyr at en av utlendingene må hvile i kamp. Det håper Narvik vil endre seg raskt.
– Vi jobber for at Marcus Nordlund skal bli norsk. Det har vi gjort ei tid, påpeker klubblederen.

PS! Petter Grønstad sistemann inn ??

sorum
Posts: 344
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

McKullen Astill og Petter Grønstad er de to siste inn u troppen. Da er det ikke mer penger igjen på spillerbudsjettet.

Laget har da to målvakter, ni backer og 14 forwards. Pr i dag er det sju spillere på kvota, men Marcus Nordlund blir snart norsk.

Post Reply