Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

sorum
Posts: 268
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Narvik - Lagbygget og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Ny svenske er klar. Jesper Ylivainio, forward, kommer fra Boden i Div 1. Har fin statistikk fra Luleå J-18 og J-20. Til sammen 139 poeng på 164 kamper. Har også 10 ungdomslandskamper. Men enda finere tall fra de tre siste sesongene for Boden. 81 poeng på 80 kamper. Snittet på 1,0 kan sammenlignes med Gustaf Berling (MS og VIF) som har et snitt på 0,83 over fem sesonger i Div 1. Men for Ylivainio må det tas med at han prøvde seg i Allsvenskan med Mora sist sesong. Det ble med bare 17 kamper og et poeng før han ble fristilt før jul. Han endte opp i Boden igjen.

Narvik håper de har funnet en erstatter for Wayde Murphy. Det skal vel en hel del til? Men det er naturlig for Narvik å hente spillere fra Nord-Sverige eller Finland. Også fordi de etter bare to år kan bli norske statsborgere. Slik hele sju andre fra Narvik Hockey har blitt gjennom årene. En måte for Narvik å bygge lag, men ikke bra for norsk hockey generelt. Samtidig skal vi huske at Narvik har vært flinke til å hente unge norske spillere.

Stats for Ylivainio https://www.eliteprospects.com/player/1 ... -ylivainio En fhv liten spiller, som ble presentert slik i Mora: -Det är en spelare med en ettrig spelstil och som spelar mer fysiskt än vad många i hans storlek gör annars,

PS! Narvik skal ha inn tre spillere til. En utenlandsk back, en utenlandsk forward og en norsk forward. Connor Hurley er fortsatt aktuell for en retur etter en bra første sesong i Norge.

Post Reply