Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post Reply
Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Spillerstall pr 29/1-21:

KEEPERE:
Mikkel Wik Fra Grüner, re-signert
Rasmus Rinne Fra Dornbirn, ny-signering
Fabian Plogås Fra VIF U21, ny-signering

BACKER:
Mathias Landrø Fra Grüner, re-signert
Sean-Michel Sunnqvist Fra Grüner/SWE, re-signert
Håvard Steen Fra Grüner, re-signert
Mads Lund Fra Grüner, re-signert
Joachim Sommer Nielsen Fra Stjernen, ny-signering
Jonathan Lafjell Ed Fra Grüner, re-signert
Philip Lyngsmo Hansen Fra Stjernen, lån resten av sesongen
William Mäkinen Ny fra Finland

FORWARDS:
Rolf Aastad Fra Grüner, re-signert
Trym Auren Fra samarbeidsavtale Furuset/Grüner, ny-/re-signert
Krister Evensen Fra Grüner, re-signert
Robin Olsen Syversen Fra Grüner, re-signert
Håvard Ø. Salsten Fra Grüner, re-signert
Sander Frøberg Fra VIF-U21, ny-signering
Christoffer Larssen Berger Fra Narvik, ny-signering
Erik Lindhagen Fra Guilford Flames, ny-signering
Tobias Skuterud Fra Grüner, re-signert
Joachim K. Svensson Fra Furuset
Nicolai Eliesen Utlån fra VIF
Leo Halmrast Utlån fra VIF
Ole Petter Øvergaard, come-back
Markus Hermanstad Fra Narvik i sesongen
Marius Carho Hansen, tilbake fra Vänersborg i sesongen


SPILLERE UT:
Vojtech Zounek, lagt opp
Jesper Öhrvall, til Manglerud Star
Marius Carho Hansen, til Vänersborg SWE div2
Niklas Sundfors, Gjøvik
Misa Pietilä, ukjent
Erik Sirum, Furuset
Emil Hybertsen, ukjent
Sondre Hougen, ukjent
Herman Sagfossen, ukjent
Emil Näsholm, ukjent
Kim Samuelsson LANGTIDSSKADET
Ole Daniel Setsaas, ut 20/10, lagt opp
Oliver Horrsell Returnerer hjem til Sverige 30/11
Marcus I. Kristiansen, ut 10/12 til Hasle Løren
Kristian Kucera Fra Grüner, Kontrakt avsluttet 27/12-20.
Jesper Ekeberg Avslutter sesongen 29/1-21
Jens Holstad Overgang til annen klubb 29/1
Last edited by Dælenenga on Fri Jan 29, 2021 12:11 pm, edited 23 times in total.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Krister Evensen re-signert og klar for sin 10. sesong i klubben.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

#90 Robin Olsen Syversen har fornyet kontrakten og er med også kommende sesong.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 2350222336

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Litt om hvordan de tenker i Grüner (fra Dagsavisen 28. mai).

Gir prosjektet ett år til
Til tross for gode tall mener Larsen at Grüner må ha en positiv utvikling dersom de skal fortsette satsinga på elitenivå i Norge. Han mener imidlertid at det er for tidlig å avskilte klubben etter én sesong.

– Beslutningsgrunnlaget er litt for dårlig etter én sesong syns jeg. Men etter en sesong til kan vi sette oss ned og tenke etter, og kjenne etter om dette noe vi klarer å fortsette med. Klarer vi å skape en økning, og legge forholdene bedre til rette, eller blir det til at vi prøvde og tar en ærlig beslutning på at; «nei, det blir for tøft».

– Hva må til for å fortsette satsinga?

– Penger og økonomi, uten tvil, svarer Larsen.

– Første mål er å ha midler til å tilby proffkontrakter til alle. Det er mål nummer én. Og så må vi se at det er noe vi kan få til i år framover. Ikke bare et år, men at det er noe vi ser kan ligge til grunn hvert eneste år framover.

– Vil det holde med å nærme seg målet kommende sesong, eller må dere nå det?

– Ja, det vil hjelpe. Det er fortsatt andre lag som tar opp spillere på amatørkontrakter. Så det er ikke sånn at alle klubber har proffkontrakter til alle. Men vi ble kanskje en hoggestabbe på det da. At vi bare hadde amatørkontrakter. Det ble veldig mye fokus på det, sier Larsen, og fortsetter:

– Det fokuset trenger ikke nødvendigvis være så negativt. Det har nettopp med at vi er i Oslo, og her er det tilgang på spillere, og de vil prøve seg i eliteserien. Det er ikke alltid nødvendigvis penger som er drivkraften. Om vi kan tilby minstelønn, eller dekke kjørekostnader utgjør ikke så stor forskjell. Enten så studerer de, eller så jobber de ved siden av uansett. Å leve av hockeyen er få forunt.

Viktige penger forsvinner
Framtidsutsiktene var kanskje ikke de lyseste da vi besøke Larsen i Grünerhallen, som nå er under rehabilitering. Den norske eliteserien står nemlig uten ligasponsor før kommende sesong. Det betyr tap av viktige inntekter. Med et budsjett rundt A-laget på 2,4 millioner kroner, vil de rundt 500.000 kronene som forsvinner på grunn av dette merkes. I tillegg sliter de med å få inn nye sponsorer.

– Jeg hadde en forhåpning, og et oppnåelig mål, om å bedre inntektene i forhold til samarbeidsavtaler og bygge videre fra der vi var i fjor. Men som hos alle andre er det usikkerhet hos våre partnere og noen har sagt at de ikke kan være med videre akkurat nå, andre klarer det. Så er vi ute på markedet for å prøve å få med nye, sier han.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Og fra en artikkel i Vårt Oslo:

Grüner ishockey frir til det lokale næringslivet og beboerne på Løkka. Vil bli en stabil toppklubb
Etter 40 års fravær gjorde Grüner comeback i ishockeyens fornemste selskap. Nå drømmer Grünerløkkas eliteserieklubb om å gjøre eventyret permanent.

Da Grüners hockeygutter slo naborival Vålerenga i årets siste seriekamp i mars, var det både en prestisjeseier over storebror og en stor lettelse.

Etter en lang sesong med mye motgang, kunne laget endelig vise hele hockey-Norge, at de hadde noe på ishockeyens øverste hylle å gjøre. Til tross for at laget havnet på en desidert sisteplass i seriespillet.

Koronakrisen satte en topper for kvalikspillet klubben egentlig skulle ha vært gjennom for å få en ny sesong på øverste nivå. I stedet bestemte ishockeyforbundet å starte kommende sesong med de samme lagene i eliteserien. Dermed blir det i det minste en sesong til i toppen for hockeygutta fra Grünerløkka og Dælenenga.

— Forrige sesong var et eneste stort eventyr. Nå satser vi på at denne sesongen kan bli enda bedre, sier daglig leder i Grüner ishockey, Trond Erik Larsen, til VårtOslo.

— Vet ikke hvordan hverdagen blir
I Grüner ishall er er isen borte og sola steiker utenfor. I løpet av sommeren skal hallen gjennom sårt tiltrengte oppgraderingsarbeider. Blant annet skal kjøleanlegget i hallen skiftes ut.

Ved et lite bord på et improvisert kontor sitter den daglige lederen mens han forsøker å planlegge for neste sesong. Etter å ha kommet seg økonomisk helskinnet gjennom 2019, har koronakrisen gitt uante utfordringer foran årets sesong.

— Tiden vi er inne i gjør det utfordrende å bygge et lag for neste sesong. Ikke bare har vi mistet inntekter, men vi vet heller ikke helt hvordan hverdagen blir når sesongen starter. Om vi kan starte med tilskuere på kampene våre, er veldig usikkert, sier Trond Erik Larsen.

Han har nå derfor en liten bønn til næringslivet i bydelen.

— Vi ønsker å bygge en stabil toppserieklubb i bydelen, og da vil vi gjerne ha med oss næringslivet. Jeg forventer ikke at det plutselig skal dukke opp en rik onkel eler to, men jeg håper de kan være litt nysgjerrige på oss.

— Det er ikke så mye som skal til for å støtte oss. Det hadde vært utrolig om vi sammen med det lokale næringslivet kunne fått bygget opp et stabilt eliteserielag her på Løkka, understreker den daglige lederen.

Vil bygge en lokal identitet
Klubblederen mener dagens Grünerløkka er et perfekt sted å bygge et stabilt og godt hockeyprodukt. Han mener klubben i samarbeid med næringsliv og innbyggere, har alle forutsetninger for å lykkes.

— Mulighetene til å skape noe her, er sånn jeg ser det store, påpeker Trond Erik Larsen.

Grüner har alt som skal til for å bli en attraktiv klubb for lokalbefolkningen i bydelen, mener dalig leder Trond Erik Larsen.
Er det viktig å få med seg næringslivet, er det kanskje vel så viktig å få med seg lokalbefolkningen. Under de første kampene i Grüner ishall i fjor var publikumsinteressen god, men så dabbet den av.

Et tilskuersnitt på snaut 300 tilskuere kunne gjerne vært høyere.

— Vi har så absolutt plass til flere tilskuere. Klarer vi å trekke til oss flere, vil dette også gi større inntekter som vi kan bruke på å bygge klubben stein for stein.

I løpet av de kommende månedene vil derfor Larsen og klubben trekke ut i gatene på Løkka for å promotere klubben. Den daglige lederen håper dette vil gi en økt interesse, og dermed også publikumsoppslutning.

Håper å beholde fjorårets "kjerne"
Samtidig med den brå avslutningen på årets sesong, startet arbeidet med å bygge laget for kommende sesong. Dette arbeidet er langt fra slutt. Men klubben håper å kunne beholde store deler av stallen som utgjorde fjorårets comeback-lag.

I så måte har det vært viktig å få på plass re-signeringene av to av fjorårets store spillere, backene Sean-Michel Sunnqvist og Håvard Steen. Disse er nå blant flere som har signert for nok et år i lilla og svart.

— For oss er det viktig å holde på kjernen av laget fra i fjor. I tillegg ser vi på flere spennende nye og unge spillere. Jeg håper og tror at vi, når sesongen starter, kan ha et litt sterkere lag enn hva vi klarte å mønstre i fjor, sier Larsen.

— Tilvenningen tok lengre tid enn ventet
Etter seier mot nyopprykkede Narvik i første kamp i comebacket, skulle det utover sesongen gå tråere. Før iskrigerne fra Dælenenga mot slutten av sesongen endelig kunne få vist hva de var gode for.

Da ble det seire over både seriemester Stavanger, fjorårets NM-vinnere Frisk og hovedstadsrivalene Vålerenga.

— Det tok lengre tid å bli vant til nivået enn hva vi hadde trodd på forhånd, men da vi først ble varme i trøye ble vi bare bedre og bedre utover i sesongen.

— Nå skal vi bygge videre på det vi lærte av comebacket. Forhåpentligvis vil det gjøre oss til et sterkere lag denne sesongen, mener Trond Erik Larsen.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

19-åringen Håvard Østrem Salsten er klar for en ny sesong i Grüner Ishockey.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 3383395329

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Dælenenga wrote:
Mon Jun 22, 2020 1:41 pm
19-åringen Håvard Østrem Salsten er klar for en ny sesong i Grüner Ishockey.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 3383395329
Fin artkkel fra H-A.no

https://www.h-a.no/2020/sport/havard-sa ... nde-stall/

"Det er en klubb som gir meg mulighet til å utvikle meg. Jeg får mye spilletid, erfaring fra toppnivået i Norge,
noe som kommer godt med"

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Centeren Sander Frøberg har signert for Grüner ishockey kommende sesong.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 6577246210

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Morten Elverud og Andre Evensen har signert nye avtaler og blir trenerteamet for sesongen 2020/2021.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 4323088391

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Ole Daniel Setsaas klar for ny sesong
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 16/photo/1

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Christoffer Larssen Berger signert for sesongen 20/21.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 4287276035

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Svenske Erik Lindhagen klar for Grüner.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 9561659392

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Dælenenga wrote:
Mon Aug 03, 2020 3:56 pm
Svenske Erik Lindhagen klar for Grüner.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 9561659392
Ser jo veldig solid ut. Kan fort være den beste spilleren på Grüner noensinne?

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Begynner å bli noen år siden, men Lindhagen hadde en veldig god sesong for Linköping i 10/11 https://www.youtube.com/watch?v=PPqUbnmGoOA Men han har vært borti nordmenn før.. https://www.youtube.com/watch?v=AZUmKsUgKlw

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Lindhagen har godt med kvaliteter til å sette preg på Grüner og nok til å gjøre seg bemerket i norske Eliteserien vil jeg tro.
Om man går tilbake til juniortiden gjorde han det rimelig bra årene i U18 og SuperElit. Der ser vi at han spilte med norske spillere som Martin Laumann Ylven, Stefan Espeland og Mats Frøshaug.

Laumann Ylven og Lindhagen spilte også noen sesonger sammen for Linköping i SHL.
Hans beste produktive seniorsesonger var for Växjö Lakers i Allsvenskan, som gjorde at Linköping hentet han tilbake fra utlån og ga han fast plass i SHL i 4 sesonger.
Noe å sammenligne finner vi i hans sesong i Allsvenskan for Södertälje SK i 14/15 hvor han spilte med James Sixsmith og Jonas Djupvik Løvlie som kom til Allsvenskan fra GET-ligaen. https://www.eliteprospects.com/team/10/ ... ?tab=stats

Mange er ukjente med nivået i NIHL. De 4 sesongene i engelske toppligaen viser at poengproduksjonen droppet noe, men da spilte han også mer på backplass og hadde en defensiv centerrolle.
I 16/17-sesongen spilte han for Nottingham Panthers sammen med Andy Sertich (D) som vi kjenner fra Stavanger Oilers i 15/16.
https://www.eliteprospects.com/team/209 ... ?tab=stats

I 17/18-sesongen vant han med Nottingham Panthers sin avdeling i CHL gruppespillet og gikk videre til 8delsfinalen hvor de ble slått ut. Dette året tapte Stavanger Oilers alle sine gruppekamper i CHL. https://www.eliteprospects.com/league/c ... /2017-2018

I 18/19 gikk han til Guilford Flames og spilte back hele sesongen. Her spilte han sammen med T.J. Foster som vi kjenner fra Frisk Asker i 17/18. https://www.eliteprospects.com/team/110 ... ?tab=stats
I 19/20 i samme klubb.
https://www.eliteprospects.com/team/110 ... ?tab=stats

Summa sumarum så vil jeg si at Lindhagen er en veldig bra signering for Grüner.

Så er han i tillegg en "figur" https://www.shl.se/artikel/yjzqainsk-40 ... badtofflor

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Tobias Skuterud har signert ny kontrakt for sesongen 20/21.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 1858111495

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Svenske backen Kim Samuelsson klar for kommende sesong.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 9430024193

User avatar
johnpx
Posts: 256
Joined: Fri Feb 28, 2020 4:22 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by johnpx »

Carho drar till svensk div 2..

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

johnpx wrote:
Wed Aug 19, 2020 12:45 pm
Carho drar till svensk div 2..
Så for meg at han skulle havne i Narvik, men det ble altså et av de bedre i svensk 2. div.

Fortsatt litt tynt i Grüner. Har bare en keeper, sju backer og 10 forwards. Tre ledige plasser på kvota, som må fylles med kvalitet, Aller viktigst vil jeg si er en god keeper. Har en del egne spillere som ikke er resignert. Som Hybertsen, Skaar, Stokke Hougen, Sagfossen, Zounek og Hagberg Jørgensen.

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Grüner vinner 5-1 mot Lørenskog i treningskamp i kveld. Oppløftende ift sist uke hvor de tapte 1-6 mot samme lag.

Ift de spillerne som er oppført med kontrakt i åpningsinnlegget har følgende spillere hvert med i disse kampene:

-Jesper Ekeberg, keeper https://www.eliteprospects.com/player/6 ... er-ekeberg
-Jonathan Lafjell Ed, back https://www.eliteprospects.com/player/2 ... lafjell-ed
-Joachim Klauset Svensson, forward https://www.eliteprospects.com/player/2 ... t-svensson
-Marcus Ilseng Kristiansen, forward https://www.eliteprospects.com/player/3 ... ristiansen

Joachim Sommer Nielsen og Erik Lindhagen har ikke spilt noen av kampene.

Slik ser det ut på hockey-live https://www.hockey.no/live/TeamStatisti ... mid=600620

Bekkevold
Posts: 30
Joined: Wed Feb 26, 2020 10:27 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Bekkevold »

At Sommer Nielsen ikke spiller kamper er det bare å bli vane med først som sist 🙂

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Bekkevold wrote:
Wed Sep 02, 2020 10:07 pm
At Sommer Nielsen ikke spiller kamper er det bare å bli vane med først som sist 🙂
Synd om JSN får nok en sesong ødelagt av skader. Ser for meg han som en fremtidig stødig back for VIF:-) Skal Grüner ta noen steg opp må de unge spillerne, som Joachim, Aastad, H. Salsten. Auren. Holstad og Frøberg ta noe steg oppover i kvalitet og styrke på isen.

Bekkevold
Posts: 30
Joined: Wed Feb 26, 2020 10:27 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Bekkevold »

Sommer Nielsen er en god back. Hadde gjerne sett han videre i Stjernen, men kjedelig med alle skadene!

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Backen Jonathan Lafjell Ed re-signert for sesongen 20/21.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 0709696515

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Den nye svensken, Erik Lindhagen, hvor blir det av han? Har ikke spilt noen av kampene hittil.

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Bekkevold wrote:
Thu Sep 03, 2020 7:18 am
Sommer Nielsen er en god back. Hadde gjerne sett han videre i Stjernen, men kjedelig med alle skadene!
Sommer Nielsen spilte treningskampen mot Comet søndag.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

sorum wrote:
Mon Sep 07, 2020 1:38 am
Den nye svensken, Erik Lindhagen, hvor blir det av han? Har ikke spilt noen av kampene hittil.
Erik Lindhagen har ankommet Oslo og har vært i 10 dagers karantene.
Sannsynligvis med i neste treningskamp mot VIF.

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Dælenenga wrote:
Mon Sep 07, 2020 1:45 am
sorum wrote:
Mon Sep 07, 2020 1:38 am
Den nye svensken, Erik Lindhagen, hvor blir det av han? Har ikke spilt noen av kampene hittil.
Erik Lindhagen har ankommet Oslo og har vært i 10 dagers karantene.
Sannsynligvis med i neste treningskamp mot VIF.
Bra!
Joachim Klauset Svensson og Marcus Ilseng Kristiansen på vei inn?

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Kristian Kucera re-signert for kommende sesong.
https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 7129275392

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Grüner og den vanskelige andresesongen i hockeyens eliteserie https://vartoslo.no/bydel-grnerlokka-ca ... rie/258350

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Kim Samuelsson dessvere ute med langtidsskade.

Grüner Ishockey har inngått avtale med svenske AIK Hockey om spillerutlån.
Forward Carl Wassenius og back Oliver Horrsell er idag signert til Grüner Ishockey.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 0826548225

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Takk for all info du legger ut vedr Grüner.

Spennende med de to svenskene på lån fra AIK. 2 måneder er nevnt av AIK selv. Spesielt Carl Wassenius virker å være en veldig god spiller. Har en voldsom poengproduksjon som junior. Som sisteårs U-18 gjør han utrolige 101 poeng på 39 kamper. Også totalt 96 poeng på 88 kamper i U-20 over tre sesonger er imponerende. En så god spiller som Sondre Olden hadde 49 poeng på 65 kamper i svensk U-20. Man vel si at Wassenius bringer med seg litt høyde og vekt blant ganske mange små forwards hos Grüner. Men han er kanskje ikke en så fysisk spiller? men mer en god avslutter som også setter opp medspillerne.

https://www.eliteprospects.com/player/2 ... -wassenius (veldig fine tall i play-offs også).

Laget har nå 12 forwards iht oversikten din. Marcus Ilseng Kristiansen og Joachim Klauset Svensson har begge spilt alle treningskampene, og er på rosteren her https://www.hockey.no/live/TeamStatisti ... mid=600620 Hva er status for disse to rett før seriestart?

PS! Bare en keeper?

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Spillerstallen utvidet til 14 løpere:
Marcus I. Kristiansen Fra VIF-U21
Joachim K. Svensson Fra Furuset

Keeper Jesper Ekeberg re-signert

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Ungguten Nicolai Eliesen inn på utlån fra VIF.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... gr%5Etweet

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Dælenenga wrote:
Mon Oct 05, 2020 3:52 pm
Ungguten Nicolai Eliesen inn på utlån fra VIF.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... gr%5Etweet
Hva med Erik Lindhagen? Han har ikke spilt noen av treningskampene og var ikke med mot Sparta.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

sorum wrote:
Mon Oct 05, 2020 5:50 pm
Dælenenga wrote:
Mon Oct 05, 2020 3:52 pm
Ungguten Nicolai Eliesen inn på utlån fra VIF.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... gr%5Etweet
Hva med Erik Lindhagen? Han har ikke spilt noen av treningskampene og var ikke med mot Sparta.
Erik Lindhagen er straks klar. Kjørt rolig med rehabilitering og forbyggende trening ift en mindre skade.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Robin Olsen Syversen langttidsskadd pga kragebensbrudd.
Klubben søker ny spiller, men blir vanskelig å finne norsk erstatter for Robin.

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 0376306688

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Leo Johansen Halmrast inn på utlån fra VIF.
Leo Halmrast er klar for Grüner på utlån fra VIF. Klubbene har over tid etablert god dialog og felles interesse for videreutvikling av unge ambisiøse spillere som er i startfasen av sin seniorkarriere. Utlånsavtalen synliggjør dette i praksis

https://twitter.com/GrunerHockey/status ... 2014639105

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Alle mann til pumpene for Grüner kan det se ut som. Mange skader har ført til at flere nye spillere har kommet inn. Og man har tydeligvis innsett at keeperne er for dårlig.

Men først. Følgende spillere manglet mot Oilers lørdag: Robin Olsen Syversen, Leo Halmrast, Trym Auren, Sander Frøberg, Mathias Landrø, Jonathan Ed og Håvard Steen.

Inn på laget har kommet Philip Lyngsmo Hansen, en back som er lånt inn fra Stjernen og Ole Petter Øvergaard har gjort come-back. Han er forward.

Og i dag kom nyheten om at Grüner har hentet den 195 cm høye finske keeperen Rasmus Rinne fra Dornbirn i Østerrike. Han fikk ikke ny kontrakt hos dem. Rinne har 86 kamper i Liiga, inkl to hele sesonger i Ässät som VIFs Tommi Taimi også kommer i fra. Og han har 93 kamper i EBEL (Østerrike). Fine statistikker begge steder https://www.eliteprospects.com/player/1 ... smus-rinne

Med Rasmus Rinne inn på laget har Grüner sju utlendinger. Men den ene er keeperen Jesper Ekeberg. Så han må på tribunen hvis Rinne skal stå i mål. Eller omvendt.

Grüner har vært svake på keeperplassen begge sesongene i GET/FK-ligaen. I høst har Ekeberg 88,6% mens Wik bare har 85,5%. Jeg tror at Rinne har potensiale til å ligge på over 90%, kanskje opp mot 92%, hvis Grüner samtidig får litt mer orden på forsvarsspillet. For Grüner, med bare 7 poeng, gjelder det å hele tiden holde seg foran Narvik som har bare 3 poeng. For hvis FK-ligaen skulle bli stanset, og det heller ikke kan spilles kvalifisering, vil laget som ender på 10. plass i prosentvis uttelling rykke rett ned til 1. divisjon.

Edit: Fra Twitter - Rinne var god, tidvis svært god, på et svakt lag i Østerrike. Men to ganger måtte Dornbirn hente ny keeper pga en skadet Rinne. Sist gang etter bare 13 kamper i fjor, så han har ikke spilt hockey på over 12 mnd. En Rinne på 17/18-18/19-nivå er høyt oppe i Norge.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Løperen Markus Hermanstad er klar for prøvespill for Grüner Ishockey.
Markus var spilleklar til den avlyste hjemmekampen, torsdag 26/11 mot Storhamar, men debuten må vente til lørdag 28/11 borte mot Stavanger.

Videre er det klart at backen Oliver Horrsell returnerer til Sverige den 30/11 når utlånsavtalen med AIK utløper.
Carl Wassenius er pt uavklart om blir værende.

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Dælenenga wrote:
Thu Nov 26, 2020 10:21 pm
Løperen Markus Hermanstad er klar for prøvespill for Grüner Ishockey.
Markus var spilleklar til den avlyste hjemmekampen, torsdag 26/11 mot Storhamar, men debuten må vente til lørdag 28/11 borte mot Stavanger.

Videre er det klart at backen Oliver Horrsell returnerer til Sverige den 30/11 når utlånsavtalen med AIK utløper.
Carl Wassenius er pt uavklart om blir værende.
Hva er status på Halmrast, skadet?

sorum
Posts: 594
Joined: Wed Feb 26, 2020 12:33 am

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by sorum »

Marius Carho Hansen er tilbake på Løkka etter en periode i Vänersborg Div 2. Han hadde 17 poeng på 31 kamper for Grüner sist sesong. Brukbare tall det. https://www.eliteprospects.com/player/1 ... rho-hansen

Carl Wassenius er tilbake i AIK etter utlån til Grüner. Blir husket for å være førstemann til å skåre mål på Nye Jordal Amfi.

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

Ny back signert.
Finske William Mäkinen, 25 åring med 200 seriekamper jevnt fordelt på spill ihhv Liiga og Mestis.

https://www.eliteprospects.com/player/6 ... am-makinen

Dælenenga
Posts: 27
Joined: Wed Apr 01, 2020 10:44 pm

Re: Grüner - Lagbygge og rykter 2020/2021

Post by Dælenenga »

2 spillere i avgang:
Back Jens Holstad overgang til annen klubb 29/1-21
Keeper Jesper Ekeberg avslutter årets sesong 29/1-21


Ny keeper inn:
Fabian Plogås fra VIF U21

Post Reply